Verkkouutiset

Siirtolaiskiista pahenee: Kroatia uhkailee Unkaria

Kiihtyvät pakolaisvirrat hiertävät Kroatian ja Unkarin välejä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kroatian pääministeri Zoran Milanovic sanoo pakottavansa Unkarin ottamaan turvapaikanhakijoita jatkamalla heidän lähettämistään maan rajalle, kertoo BBC.

Unkari on puolestaan syyttänyt Kroatiaa kansainvälisen oikeuden rikkomisesta. Unkarilaisten mukaan Kroatia lähetti 1 000 turvapaikanhakijaa 40 aseistetun poliisin kanssa salaa maiden välisen rajan yli.

Unkarin viranomaiset kertovat Kroatiasta saapuneen yksin perjantaina 8000 turvapaikanhakijaa rajan yli. Tänään lauantaina rajalle alkoi jälleen saapua linja-autoja täynnä ihmisiä.

Unkarin hallituksen tiedottaja Zoltan Kovacs on uudelleentwiitannut Twitter-tilillään kirjeenvaihtaja Boris Kálnokyn twiitin, jossa hän kertoo Slovenian käyttäneen kyynelkaasua siirtolaisia vastaan Kroatian rajalla. Kálnokyn mukaan media ei tästä kuitenkaan tarttunut aiheeseen, koska kyseessä ei ole Unkari.

Useissa uutismedioissa on kritisoitu Unkarin kovia otteita. Unkarilaiset mellakkapoliisit ampuivat torstaina maan rajalle pystytetyn aidan yli pyrkineitä turvapaikanhakijoita vesitykeillä. Poliisi käytti myös kyynelkaasua.

Kovacs toteaa ”Kroatian romahtaneen päivässä” samalla, kun Unkari on ”seisonut tulvassa jo yhdeksän kuukautta”. Hän sanoo Unkarin noudattavan EU:n sääntöjä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)