Verkkouutiset

Amerikkalaiskenraali: Venäjä valtaisi Baltian maiden pääkaupungit 36 tunnissa

Kenraalin mukaan Venäjä voisi vallata Baltian maiden pääkaupungit erittäin nopeasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nato ei pystyisi puolustamaan Baltian maita, jos Venäjän asevoimat hyökkäisivät, arvioi Yhdysvaltojen Euroopan joukkojen komentaja, kenraaliluutnantti Ben Hodges.

– Venäjä voisi valloittaa Baltian maat ennen kuin me ehtisimme apuun, Hodges sanoo Die Zeitille.

Hodges on samaa mieltä sotilasanalyytikoiden kanssa siitä, että venäläisjoukot voisivat vallata Baltian maiden pääkaupungit 36–60 tunnissa.

Itä-Euroopan Nato-maat, jotka kuuluivat aikanaan neuvostoblokkiin, säikähtivät, kun Venäjä liitti Krimin itseensä ja alkoi tukea Itä-Ukrainan Venäjä-mielisiä separatisteja 2014 keväällä. Tämän seurauksena länsimaiden ja Venäjän välit viilenivät huonoimmilleen kylmän sodan päättymisen jälkeen.

Venäjä on järjestänyt useita sotilasharjoituksia lähellä Ukrainan rajaa. Lisäksi Venäjän sotilaskoneet ovat käyttäytyneet aggressiivisesti Itämeren alueella.

Nato-maat päättivät aikaisemmin kesäkuussa, että Baltian maihin ja Puolaan lähetetään kuhunkin pataljoonan verran joukkoja. Se tarkoittaa noin tuhatta sotilasta maata kohti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)