Verkkouutiset

Joka kolmas EU-maahanmuuttaja päätyy Saksaan – valtaosa työllistyy

Maahanmuuttovirrat ovat kaikista OECD-maista kasvaneet eniten Saksaan, selviää OECD:n tuoreesta tutkimuksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Maat hyötyisivät enemmän maahanmuutosta, jos tulijoita käsiteltäisiin resursseina mieluummin kuin ongelmina, ja integraatiopolitiikkaa käsiteltäisiin investointeina, OECD:n pääsihteeri Angel Gurría sanoi maanantaina tutkimuksen julkaisun yhteydessä Pariisissa.

Yhdysvallat pysyy edelleen OECD-maiden kärjessä maahanmuuttajien suosituimpana kohteena. Sen sijaan Saksan maahanmuutto on kovassa kasvussa. Vuonna 2013 Saksaan muutti pysyvästi 450 000 ihmistä. Kolmasosa kaikista Euroopan unionin alueen maahanmuuttajista päätyy Saksaan.

Maahanmuuttajien työllisyysaste Saksassa oli 68 prosenttia. Missään muussa OECD-maassa maahanmuuttajien työllisyys ei ole kasvanut yhtä voimakkaasti kuin Saksassa. Suomessa ulkomailla syntyneiden työllisyysaste oli viime vuonna 63 prosenttia.

OECD pitää kuitenkin huolestuttavana sitä, kuinka suuri maahanmuuttajanuorista ei puhu eikä osaa juuri lukea saksaa. Tämäkin osuus oli Saksassa selvästi muita maita korkeampi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)