Verkkouutiset

Tältä Mosulissa näyttää katutaisteluiden jäljiltä – ISIS:n ruumiita lojuu kaduilla

Irakin hallituksen joukkojen sanotaan olevan valmiina tiivistämään Mosulin saartorengasta kaupungin pohjoispuolella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isisiltä vapautetuilla Itä-Mosulin asuinalueilla ihmiset eivät enää pelkää jihadisteja. He ovat tällä hetkellä huolissaan veden ja ruoan riittävyydestä, kertoo uutissivusto Rudaw.

Irakin erikoisjoukkojen sotilaat partioivat vapautetuilla alueilla. He muistuttavat, että jihadisteja saattaa edelleen piileskellä siviilien joukossa.

Rudawin kuvausryhmän video näyttää, kuinka Isis-jihadistien ruumiita lojuu edelleen kaduilla rajujen taisteluiden jäljiltä. Myös monia paikallisia on pidätetty epäiltyinä yhteistyöstä Isisin kanssa.

Erikoisjoukkojen komentaja näyttää kuvausryhmälle kadun, jossa kulkee tämänhetkinen rintamalinja eliittisotilaiden ja jihadistien välillä Mosulissa.

Kuvausryhmä käy myös Itä-Mosulin suurimmalla torilla, joka on tuhoutunut taisteluissa.

Irakin hallituksen joukkojen sanotaan olevan valmiina tiivistämään Mosulin saartorengasta kaupungin pohjoispuolella.

Pohjois-Irakissa sijaitsevan Mosulin takaisinvaltaus alkoi kuukausi sitten. Mosul on saarrettu melkein kokonaan, mutta jihadistien puolustuslinjat on toistaiseksi onnistuttu murtamaan ainoastaan kaupungin itäpuolella. Irakin erikoisjoukot ovat taistelleet Isisiä vastaan yli kymmenellä Itä-Mosulissa sijaitsevalla alueella.

Irakin hallituksen joukot johtavat Mosulin operaatiota, johon osallistuu myös hallituksen eliittisotilaita, kurdien Peshmerga-joukkoja ja shiiataistelijoita. Yhdysvaltain johtama kansainvälinen koalitio tukee hyökkäysjoukkoa ilmaiskuin. Mosulin taisteluiden uskotaan kestävän kuitenkin kauan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)