Verkkouutiset

”Kaikki ei-muslimimaat on tuhottava” – Varoitus uudesta ISIS-iskusta Euroopassa

Isisin kerrotaan tekevän mitä tahansa hajottaakseen Euroopan unionia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isis seuraa Britannian kesäkuun kansanäänestystä EU-jäsenyydestä mielenkiinnolla ja suunnittelee todennäköisesti iskua Britanniaan, kertoo Time-lehden haastattelema entinen al-Qaidan jihadisti ja Britannian salaisen palvelun agentti Aimen Dean.

Deanin mukaan terrori-iskun tarkoituksena olisi saada britit äänestämään EU:sta lähtemisen puolesta. Dean kertoo Isisin pitävän EU:ta Rooman keisarikunnan seuraajana. Siten Britannian lähteminen EU:sta olisi ensimmäinen askel unionin tuhoutumisessa.

Deanin mukaan Brysselin ja Pariisin iskut ovat osa laajempaa strategiaa; kaikki ei-muslimimaat on tuhottava ja muslimien sekä muiden uskontokuntien välille on luotava konflikteja Lähi-idässä.

Isisin mukaan EU edustaa niitä maita, jotka tekivät ristiretkiä muslimimaita vastaan taistelussa Pyhästä maasta vuosina 1089–1390.

Dean kertoo jihadistien tekevän mitä tahansa hajottaakseen EU:n. Siten Isis haluaa ottaa kunnian ensimmäisestä iskusta EU:ta vastaan, jos Britannia lähtee EU:sta kesäkuun äänestyksen jälkeen.

Dean, 38, kasvoi aikuiseksi Saudi-Arabiassa. Hänen ensimmäinen jihadinsa koitti vuonna 1994 entisessä Jugoslaviassa bosnialaisten muslimien rinnalla serbejä vastaan. Balkanilta Dean matkusti Afganistaniin ja liittyi al-Qaidaan.

Hän erosi al-Qaidasta sen jälkeen, kun järjestö iski Yhdysvaltain suurlähetystöjä vastaan Keniassa ja Tansaniassa vuonna 1998. Iskuissa kuoli 224 ihmistä, joista lähes kaikki oli siviilejä. Dean ei hyväksynyt siviilien tappamista.

Tämän jälkeen Dean työskenteli ensin Qatarin salaiselle palvelulle ja sen jälkeen Britannian tiedustelulle vuoteen 2006 asti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)