Verkkouutiset

”Häikäilemättömät poliitikot hyödyntävät maahanmuuttopelkoja”

EU-komissaari varoittaa saksalaispoliitikkoja populismista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-komissio ja EU:n tuomioistuin ovat kritisoineet Saksan sosiaaliturvalainsäädännön kohtaa (HARTZ IV), jonka mukaan EU-maista tulevat maahanmuuttajat voidaan sulkea tiettyjen sosiaalietuuksien ulkopuolelle.

Saksassa on käyty viikkojen ajan keskustelua maahan Itä-Euroopasta tulevasta kasvavasta maahanmuutosta ja siihen liittyvistä mahdollisuuksista sekä riskeistä. Varsinkin Saksan kristillisdemokraattisen unionin CDU:n sisarpuolue, Baijerin kristillissosiaalinen unioni CSU, on pyrkinyt lietsomaan ennakkoluuloja ja pelkoa ulkomaalaisia vastaan.

Työllisyydestä ja sosiaaliasioista vastaavan EU-komissaari László Andorin mukaan EU ei halua, että jokainen EU:n kansalainen on oikeutettu Saksan sosiaaliturvaetuuksiin heti ensimmäisestä päivästä alkaen.

– Populistien on helppo syyttää maahanmuuttajia ongelmista vaalien alla tai talouskriisin aikana. Häikäilemättömät poliitikot pyrkivät hyötymään kansan peloista. Populistit syyttävät EU:ta siitä, että tiettyjä maita on hyväksytty jäseniksi, Andor sanoo Der Spiegelille.

Andorin mukaan tämä johtaa usein paremmuuden tunteen syntymiseen: koska me olemme korkean palkkatason maa, voimme kertoa muille, missä heidän paikkansa on.

– Sellainen ajatusmaailma on kaukana EU:n hengestä ja lainsäädännöstä. EU:ssa kaikkien jäsenmaiden kansalaiset ovat EU-kansalaisia, joita koskevat samat oikeudet ja säännöt.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)