Verkkouutiset

USA:n ja Kiinan sodan uhka pelottaa Kaakkois-Aasiaa

Yhteistyöjärjestön ulkoministerit ovat huolissaan Etelä-Kiinan meren militarisoitumisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

USA:n ja Kiinan nahistelu Etelä-Kiinan merellä herättää pelkoja muissa Kaakkois-Aasian maissa. Pahimmassa tapauksessa osapuolten uhittelu voi johtaa sotatilaan kyseisellä merialueella.

Kiina on viimeaikoina laajentanut strategista jalanjälkeään monilla osa-alueilla. Kiinassa on otettu käyttöön uusia asejärjestelmiä ja perustettu edistyneempiä sotilaallisia puitteita Etelä-Kiinan meren saariryhmillä.

Presidentti Donald Trumpin hallinto Yhdysvalloissa puolestaan ei ole valmis Kiinan toimia hyväksymään. Kiinan voimakas sotilaallinen läsnäolo Etelä-Kiinan meren saarilla voi haitata Yhdysvaltojen liittolaissuhteita läntisellä Tyynellämerellä.

Etelä-Kiinan meren tilanne ja Trumpin Aasia-politiikka olivat kuuma puheenaihe Kaakkois-Aasian valtioiden yhteistyöjärjestö Aseanin ulkoministerien tapaamisessa. Alueen maiden ulkoministerit esittivät syvän huolensa liittyen merialueen militarisointiin. Kiinan syyttely jäi keskustelussa kuitenkin vähälle. Kiina ei ole Aseanin jäsenvaltio.

Aseanin jäsenvaltioista erityisesti Brunei, Malesia ja Filippiinit ovat huolissaan merialueen militarisoitumisesta ja mahdollisen aseellisen konfliktin uhasta.

Lähde: Asia Times Online.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)