Verkkouutiset

USA:n kouluttama erikoisjoukkojen komentaja liittyi ISIS:n riveihin

Tadžikistanin sisäministeriön alaisten erikoisjoukkojen komentajan kerrotaan liittyneen Islamilaisen valtion riveihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viikkojen ajan kateissa ollut tadžikistanilainen poliisikomentaja putkahti yllättäen esiin YouTubeen ladatulla videolla.

Komentaja kertoo liittyneensä Islamilaisen valtion riveihin protestoidakseen maansa säätämiä uskonnollisia rajoituksia vastaan, kertoo Radio Free Europe.

Tadžikistanin sisäministeriön alaisten OMON-erikoisjoukkojen Eversti Gulmurod Halimov mainitsee videolla hallituksen toimeenpanemat islamilaista pukeutumista ja julkista rukoilemista koskevat rajoitukset.

Halimovin kerrotaan saaneen sotilaskoulutusta amerikkalaisilta.

Halimovin mukaan tadžikistanilaisten siirtotyöläisten ”pitäisi lopettaa vääräuskoisten palveleminen” Venäjällä ja liittyä Isiksen riveihin Irakissa ja Syyriassa, jotta muun muassa Tadžikistanissa voitaisiin saattaa voimaan islamilainen sharia-laki.

Videon aitoutta ei ole pystytty vahvistamaan, eikä kuvauspaikasta ole tarkkaa tietoa. Video poistettiin YouTubesta pian latauksen jälkeen 27. toukokuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)