Verkkouutiset

Epätoivoinen ISIS-taistelija valittaa kohtaloaan – ”makaamme ohjustulessa”

Vahvistamattomien raporttien mukaan kurditaistelijat ovat edenneet pitkälle Kobanen kaupungissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Samaan aikaan, kun kurdijoukkojen kerrotaan valtaavaan alueita IS-järjestöltä (entinen ISIS) Pohjois-Syyriassa sijaitsevassa Kobanen kaupungissa, IS-jihadistien riveissä taisteleva tshetseenitaistelija vetoaa jihadistien tukijoihin tuen saamiseksi, kertoo Radio Free Europe viitaten Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) -järjestön raporttiin.

Järjestön mukaan kurditaistelijat valtasivat 18. marraskuuta kuusi IS-järjestön hallussa ollutta rakennusta Kobanessa. Kurdien kerrotaan saaneen haltuunsa myös suureen määrän aseita ja ampumatarvikkeita.

Radio Free Europen mukaan Kobanessa oleva kurdivirkamies kertoi ennen rakennusten valtausta, kuinka kurdit ”ovat edenneet huomattavasti kaupungin itä- ja kaakkoisosissa”, minkä seurauksena jihadisteilla on hallussaan enää 20 prosenttia Kobanesta.

Vaikka raportteja ei voida vahvistaa, IS-järjestön lataamat viestit sosiaaliseen mediaan paljastavat Radio Free Europen mukaan jihadistien vaikean tilanteen kaupungissa.

Adam al-Almani -nimellä kirjoittava IS-jihadisti kuvailee tilannetta seuraavalla tavalla:

”Veljet ja siskot, yritän kertoa lyhyesti, teille tämä on vain teksti, mutta meille ne ovat täysin koettuja tunteita, te luette nämä päätteeltä, ja me koemme ne tosielämässä, te väsytte kymmenen minuutin rukoilemisen jälkeen…mutta me emme lepää, teillä on mukavat olot pehmeissä sängyissä, ja me olemme huolissamme ohjustulen alla.”

”Te ette ymmärrä sitä tunnetta, kun taivas repeää lennokeista ja maa tärisee osumista.”

”Te ette ymmärrä sitä tunnetta, kun makaamme maassa toivoen yhden tunnin unia ennen seuraavaa vartiovuoroa rintamalla, ja pommit sekä kattojen sirpaleet putoavat päällesi, kun emme tiedä, mitkä seinät tai katot kaatuvat päällemme seuraavaksi.”

Lue myös: Ovatko suomalaistaistelijatkin vaarassa? ISIS tappaa katumapäälle tulleita omiaan

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)