Verkkouutiset

Donald Tuskin mukaan Donald Trump, Kiina, Venäjä ja radikaali islam uhkaavat EU:ta

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin mukaan EU:n kohtaamat ulkoiset uhkat liittyvät uuteen geopoliittiseen tilanteeseen maailmassa ja Euroopassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ”huolestuttavat” julistukset ovat osa niitä haasteita, joita EU kohtaa.

Tuskin mukaan muutokset Washingtonissa ovat osa ulkoisia uhkia itsevarman Kiinan, aggressiivisen Venäjän ja radikaalin islamin ohella.

Tusk totesi 27 EU-maan johtajalle lähettämässään kirjeessä uskovansa, että suurin osa heistä on samaa mieltä hänen kanssaan.

Euroopan pääkaupungeissa on huolestuttu useista Washingtonista tulleista lausunnoista.

Tusk totesi kirjeessään, että Yhdysvaltain uusi hallinto asettaa EU:n ”vaikeaan tilanteeseen”, koska hallinto näyttäisi ”kyseenalaistavan Yhdysvaltain ulkopolitiikan viimeisen 70 vuoden ajalta”.

– Me emme voi antautua niille, jotka haluavat heikentää tai mitätöidä transatlanttista sidettä, jota ilman maailmanjärjestys ja rauha eivät voi selvitä. Meidän pitää muistuttaa yhdysvaltalaisia ystäviämme heidän omasta motostaan: yhdessä seisomme, jakautuneina romahdamme”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)