Verkkouutiset

Ovatko paperipassit pian historiaa? Biometrinen tunnistautuminen tulossa lentokentille

Jopa 90 prosenttia kaikista matkustajista voisi kulkea lentokentän läpi ilman passintarkastusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Passi on pitänyt pintansa matkustusasiakirjana jo satojen vuosien ajan. Nyt Australiassa ollaan kehittämässä matkustajien tunnistautumista seuraavalle tasolle. Paperinen passi halutaan korvata joko sormenjälki- tai biometrisellä kasvojen tunnistuksella.

Australian hallituksen tavoitteena on saada uusi älykäs järjestelmä käyttöön vuoteen 2020 mennessä. Toteutuessaan 90 prosenttia kaikista matkustajista voisivat kulkea lentokenttämuodollisuuksien läpi ilman kontaktia henkilökunnan kanssa.

Australian hallituksen tavoitteena on mullistaa matkustajan lentokenttäkokemus. Hankkeeseen on investoitu melkein 100 miljoonaa Australian dollaria. Tavoitteista huolimatta vielä ei kuitenkaan tiedetä, mitä todellisuudessa tullaan saavuttamaan.

Teknologiasta tai uusien älyporttien järjestämisestä lentokentille ei vielä ole tarkkoja suunnitelmia. Toteutuessaan kyseessä olisi kuitenkin maailman ensimmäinen passivapaa tunnistautumisjärjestelmä lentokentällä.

Asiasta uutisoi The Sydney Morning Herald.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)