Verkkouutiset

Syyriassa leimahti, nyt taistellaan Alepposta

Taistelu Syyrian toiseksi suurimmasta kaupungista Alepposta on leimahtanut jälleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Zakaria Malafji Vapaan Syyrian armeijana (FSA) tunnetusta kapinallisryhmittymästä kertoo The Guardianille Syyrian hallituksen joukkojen edenneen kuusi kilometriä päivässä ja ottaneen haltuunsa kolme kylää Aleppon alueelta.

”Venäläiset pommittivat meitä jopa Siviilialueilla. He haluavat puhdistaa kaiken, jotta (Syyrian presidentti Bashar al-Assadin) hallinnon tankit ja jopa jalkaväen sotilaat voivat edetä”, hän sanoo.

Myös Iran tukee hallituksen joukkoja. Yhdysvaltalaislähteen mukaan Yhdysvaltojen puolustusministeriössä arvioidaan, että alueella toimii noin 2000 iranilaista sotilasta.

”Hallitus ja ISIS yrittivät viime vuonna saada Aleppon haltuunsa eivätkä kyenneet siihen, ja nyt he yrittävät uudelleen venäläisten kanssa. Venäläiset tekevät ISIS-järjestölle suuren palveluksen. He (venäläiset) antavat heille (ISIS) suojuksen ilmasta kun he hyökkäävät meitä vastaan maalla”, sanoo Vapaan Syyrian armeijan neuvonantaja Usama Abuzaid.

Turkki on aiemmin arvioinut, että Aleppon alueen levottomuudet voisivat pahimmillaan johtaa siihen, että jopa miljoonat ihmiset päättäisivät paeta kohti Eurooppaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)