Verkkouutiset

Yle: Vain osa mökkiläisistä luovuttanut avaimensa Fennovoimalle

Fennovoimalla alle kaksi vuorokautta aikaa hakea rakennuslupaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viisi mökkiläistä Pyhäjoen Hanhikivenniemellä ei ole luovuttanut mökkinsä avaimia Fennovoima-yhtiölle, kertoo Yle. Yhteensä alueella on yhdeksän mökkiä.

– Parhaillaan mietimme, mitä asian kanssa tehdään. Mitään päätöksiä toimenpiteistä ei siis ole tehty, sanoo Fennovoiman alueviestintäpäällikkö Heli Haikola.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Fennovoima aikoo rakentaa Hanhikivenniemeen ydinvoimalan ja se on hankkinut alueen maat itselleen kauppojen ja pakkolunastusten kautta.

Fennovoiman tulee kesäkuun loppuun mennessä hakea Suomen hallitukselta rakennuslupaa voimalalle, muuten voimalaa koskeva periaatelupa raukeaa. Hallitus vaatii, että kesäkuun loppuun mennessä vähintään 60 prosenttia Fennovoiman omistajista on suomalaisia tai EU- ja ETA-alueelta.

Toistaiseksi 60 prosentin osuus ei täyty. Fortum on luvannut osallistua voimalaan, mutta se ei ole vielä vahvistanut osallistumistaan. Fortumin päätöstä viivästyttää se, että yhtiö ei ole vielä saanut enemmistöosuutta venäläisestä TCG-1-vesivoimayhtiöstä. Fortum on asettanut tämän ehdoksi Fennovoima-omistukselleen.

Tällä hetkellä enemmistö TCG-1-yhtiöstä kuuluu Venäjän valtion Gazpromille. Venäjän valtio omistaa myös Rosatomin, joka puolestaan omistaa 34 prosenttia Fennovoimasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)