Kohta jyrisevät uudet dieselit – VR ostaa vetureita sadalla miljoonalla

VR Group kertoi torstaina investoivansa yli sata miljoonaa euroa uusien dieselvetureiden hankintaan tai mahdollisesti vanhojen peruskorjaukseen.

  • LKS 20151114 Puomi alhaalla tasoristeyksessä Porissa 20. elokuuta 2013. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

    VR:n mukaan nykyinen dieselkalusto on teknisesti elinkaarensa päässä.

    ()

VR Group kertoo valmistelleensa uusien dieselvetureiden hankintaa pitkään. Nykyinen kalusto on teknisesti elinkaarensa päässä ja asiakastarpeetkin ovat muuttuneet.

– Investointi uusiin vetureihin näyttää massiivista peruskorjausta kannattavammalta vaihtoehdolta, mutta saneerausvaihtoehto pidetään auki uushankinnan rinnalla ennen lopullista päätöstä, VR Groupin liikennejohtaja Petri Auno kertoo yhtiön tiedotteessa.

Investoinnin suuruus on yli 100 miljoonaa euroa. Uusien dieselvetureiden hankintakilpailutus alkaa kevään aikana ja päätöksiin pyritään ensi vuoden kesään mennessä.

Vetureita on tarkoitus hankkia useita kymmeniä, mutta määrä tarkentuu kilpailutuksen alkuun mennessä. Kilpailutukseen tulee myös optio hankittavien vetureiden kunnossapidosta.

Dieselvetureita käytetään VR:n mukaan etenkin ratapihoilla, tavarakuljetusten kuormaus- ja purkupaikoilla sekä tavaraliikenteessä sähköistämättömillä rataosuuksilla. Matkustajaliikenteessä niiden käyttö on hyvin vähäistä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.