Viski on kultaakin parempi investointikohde

Harvinaisuudet käyvät koko ajan harvinaisemmiksi, joten investointi on analyytikon mukaan varma.

  • LKS 20151113 - Viskiä lasissa Helsingissä 14. lokakuuta 2014. Lupa- ja valvontavirasto Valviran mukaan yksityishenkilö saa kirjoittaa blogikirjoituksessaan viskistä vaikka tuotemerkit mainiten, mutta jos kirjoittaja saa kirjoituksistaan korvauksen tai hänellä on kytköksiä alkoholijuomien valmistajaan, maahantuojaan tai myyjään, toiminta muuttuu alkoholijuomien mainonnaksi. Alkoholilaki puolestaan rajoittaa mainontaa. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Laatu ja ikä vaikuttavat viskin markkina-arvoon.

    ()

Tietyt harvinaiset viskit saattavat olla parempi investointikohde kuin kulta. Asiaa selviää The Rare Whisky Apex 1000 -tilastosta, jonka tuloksista raportoi The Guardian. Sen mukaan indeksi nousi 14 prosentilla viime vuonna, kun taas samaan aikaan kulta tipahti 10 prosenttia. Viinin arvo laski tarkastelussa 0,4 prosenttia viimevuotiseen nähden.

Analyytikko Andy Simpsonin mukaan viski on tällä hetkellä varma investointikohde, vaikka onkin epävarmaa, kuinka kauan myönteinen tilanne jatkuu. Varmaa on kuitenkin se, että tietyt harvinaisuudet tulevat koko ajan vieläkin harvinaisemmiksi.

Viskimarkkinoiden kerrotaan muutoinkin kukoistavan, sillä Iso-Britanniassa niitä myytiin viime vuonna 9,6 miljoonan punnan edestä. Vuonna 2014 vastaava luku oli 7,6 miljoonaa puntaa. Tämä tarkoitti kokonaisuudessaan 43 458 pulloa.

Kiinnostus viskeihin investointimielessä on kasvanut osittain itä-aasialaisten keräilijöiden ansiosta. Silti viimeaikaisen kasvun kerrotaan asiantuntijoiden mukaan ylittäneen ennustukset. Tulevalle vuodelle odotetaan lisää kasvua.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.