Verkkouutiset

Viski on kultaakin parempi investointikohde

Harvinaisuudet käyvät koko ajan harvinaisemmiksi, joten investointi on analyytikon mukaan varma.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tietyt harvinaiset viskit saattavat olla parempi investointikohde kuin kulta. Asiaa selviää The Rare Whisky Apex 1000 –tilastosta, jonka tuloksista raportoi The Guardian. Sen mukaan indeksi nousi 14 prosentilla viime vuonna, kun taas samaan aikaan kulta tipahti 10 prosenttia. Viinin arvo laski tarkastelussa 0,4 prosenttia viimevuotiseen nähden.

Analyytikko Andy Simpsonin mukaan viski on tällä hetkellä varma investointikohde, vaikka onkin epävarmaa, kuinka kauan myönteinen tilanne jatkuu. Varmaa on kuitenkin se, että tietyt harvinaisuudet tulevat koko ajan vieläkin harvinaisemmiksi.

Viskimarkkinoiden kerrotaan muutoinkin kukoistavan, sillä Iso-Britanniassa niitä myytiin viime vuonna 9,6 miljoonan punnan edestä. Vuonna 2014 vastaava luku oli 7,6 miljoonaa puntaa. Tämä tarkoitti kokonaisuudessaan 43 458 pulloa.

Kiinnostus viskeihin investointimielessä on kasvanut osittain itä-aasialaisten keräilijöiden ansiosta. Silti viimeaikaisen kasvun kerrotaan asiantuntijoiden mukaan ylittäneen ennustukset. Tulevalle vuodelle odotetaan lisää kasvua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)