Verkkouutiset

Työtunnin hinta: Suomi 32,3 euroa, Bulgaria 3,8 euroa

Euroopan kalleimmissa maissa työvoima on kymmenen kertaa kalliimpaa kuin halvimmissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eurooppalaisen työn hinnassa on eroa. Eurostatin julkaiseman raportin perusteella työtunti maksoi EU-alueella vuonna 2014 keskimäärin 24,6 euroa. Euroalueella luku oli 29,2.

Eurostatin laskelmassa on huomioitu yritykset, joilla on enemmän kuin 10 työntekijää. Tilastossa ei ole otettu huomioon maataloussektorin eikä julkisen hallinnon palkkoja.

Maiden väliset erot ovat selvityksen mukaan hurjia. EU:n halvin työvoima löytyy Bulgariasta. Siellä työtunti maksaa keskimäärin vain 3,8 euroa. Kalleinta työ on taas Tanskassa. Siellä työtunti maksaa 40,3 euroa.

Suomi asettuu listan yläpäähän, muttei aivan kärkeen. Työtunti maksaa Suomessa 32,3 euroa. Suomea kalliimpaa työ on Tanskan lisäksi Belgiassa, Ruotsissa, Luxemburgissa, Ranskassa ja Hollannissa.

Tutkimuksessa vertailtiin myös sivukulujen ja palkan osuutta työvoiman kokonaiskustannuksista. EU-alueella sivukulut kattavat keskimäärin 24,4 prosenttia työvoimakustannuksista. Suomessa luku on 22,2 prosenttia.

Ylivoimaisesti pienimmät suhteelliset sivukulut löytyvät Maltalta. Siellä ne kattavat vain 6,9 prosenttia työvoimakuluista. Korkein sivukulujen osuus on puolestaan Ranskassa (33,1 prosenttia) ja toiseksi korkein Ruotsissa (31,6 prosenttia).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)