Verkkouutiset

Tuulivoimatuet kasvoivat – metsähaketuet romahtivat

Uusituvan energian tukia maksettiin viime vuoden alusta syyskuun loppuun mennessä 8,2 miljoonaa euroa eli miljoona euroa enemmän kuin edellisen vuoden vastaavalla jaksolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Energiaviraston mukaan tuulivoimatuet kasvoivat 0,6 miljoonalla eurolla 6,4 miljoonaan euroon ja metsähakkeen tuet pienenivät 2,7 miljoonalla eurolla noin 1,7 miljoonaan euroon.

Pienentyneet metsähakkeen tuet johtuvat Energiaviraston mukaan siitä, että vain noin puolet tukeen oikeutetuista laitoksista jätti tukihakemuksen. Metsähaketta on myös käytetty aiempaa vähemmän viime vuoden alussa pienentyneen tukitason ja polttoaineiden muuttuneiden hintasuhteiden vuoksi.

Syöttötariffitukea on tähän mennessä maksettu yhteensä yli 91 miljoonaa euroa, josta 63 miljoonaa metsähakkeella tuotetulle sähkölle ja 28 miljoonaa tuulivoimalla tuotetulle sähkölle.

Tuulivoimalle maksettu tuki oli viime vuoden kolmannella neljänneksellä toisen kerran peräkkäin suurempi kuin metsähakkeelle maksettu tuki.

Syöttötariffijärjestelmä otettiin käyttöön maaliskuussa 2011 ja tähän mennessä siihen on hyväksytty 84 voimalaitosta. Niistä 50 on metsähakevoimaloita, 33 tuulivoimaloita ja yksi biokaasuvoimala.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)