Verkkouutiset

Miehinen ura ja tekniikan alan koulutus – siinä suomalaisen yritysjohtajan eväät

Suomalaisissa yrityksissä noustaan ylimpään johtoon miehille tyypillistä urapolkua pitkin ja usein tekniikan alan koulutuksella, käy ilmi tuoreesta tutkimuksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tutkija Tuija Koivunen on sosiaali- ja terveysministeriön mukaan havainnut tutkimuksessaan, että suomalaiset yritykset pyrkivät monimuotoisuuteen hallitusten ja toimivan johdon kokoonpanoissa. Samalla kuitenkin rekrytoitavilta edellytetään hyvin yhtenäistä koulutus- ja kokemustaustaa.

Tutkimuksen mukaan ylimmän johdon tehtäviin päädytään lähinnä miehille tyypillistä urapolkua pitkin, ja esimerkiksi toimitusjohtajaksi rekrytoitavalta edellytetään usein tekniikan alan koulutusta.

Käytäntö on tutkimuksen mukaan kuitenkin muuttumassa, sillä hallituksen jäseniltä toivotaan yhä enemmän yrityksen toiminnan kannalta olennaista erityisosaamista. Tämä voi avata naisille lisää hallituspaikkoja.

Tutkimuksessa haastateltiin yhtiöiden hallitusten puheenjohtajia, toimitusjohtajia ja henkilöstöjohtajia sekä suorahakukonsultteja. Rekrytoitavien etsiminen mahdollisimman laajasti ja riittävän joustavalla aikataululla nähtiin yleisesti hyvänä keinona löytää paras henkilö avoimeen tehtävään.

Sosiaali- ja terveysministeriön Tasa-arvoa johtajien urakehitykseen -hankkeeseen kuuluvassa tutkimuksessa selviteltiin ylimmän johdon rekrytointikäytäntöjä ja etsitään keinoja sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi yrityselämän huipulla.

Lopullinen tutkimusraportti julkaistaan myöhemmin keväällä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)