Verkkouutiset

Ilmarisen toimitusjohtaja: Yritysten kyky uudistua on elinehto Suomen kilpailukyvylle

Työeläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio uskoo, että Suomen tulevaisuus voisi jatkossa nojata vahvasti huipputasoiseen ohjelmisto-osaamiseen tai teknologiaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Timo Ritakallion mukaan pitkä hitaan talouskasvun aika on aiheuttanut vaaran, että yritykset keskittyvät liikaa lyhyen aikavälin kannattavuuteen. Tärkeää olisi kuitenkin, että suomalaisyritykset miettisivät, miten yrityksen rakenteita ja toimintatapoja voisi muuttaa.

– Jatkuva kyky uudistua on elinehto yritysten menestymiselle ja koko Suomen kilpailukyvylle, Ritakallio kertoo tiedotteessaan.

Hän puhui perjantaina asiasta Fokus 2015 -seminaarissa Helsingissä.

Ritakallion mielestä yleisessä talouskeskustelussa keskitytään joskus liiaksi pelkästään julkisen talouden rakennemuutosten tärkeyteen, kun huomiota pitäisi kiinnittää myös yritysten muutostarpeisiin ja muutoskykyyn.

– Muutoksesta on tullut pysyvä tilanne eikä enää ole realistista odottaa seesteistä ajanjaksoa, Ritakallio korostaa.

Avainasemassa hänen mukaansa on digitalisaation ja kestävän kehityksen kaltaisen megatrendien hyödyntäminen.

– Suomen tulevaisuus voisi jatkossa nojata vahvasti esimerkiksi huipputasoiseen ohjelmisto-osaamiseen tai teknologiaan, joka tähtää luonnonvarojen puhtaampaan ja kestävämpään käyttöön, Ritakallio visioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)