Verkkouutiset

”Meidän on lakattava antamasta lähes ilmaista EU-rahaa erilaisiin projekteihin”

Europarlamentaarikko Nils Torvaldsin mukaan EFSI-rahasto on hyvä väline vauhdittamaan EU:n talouskasvua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Europarlamentaarikko Nils Torvaldsin (r.) mielestä EFSI-rahasto on hyvä väline yritysten investointien toiminta-edellytyksien luomiselle, kun rahasto samalla toimii pk-yritysten edunvalvojana.

EU-kommissio antoi tämän viikon Strasbourgin täysistunnossa Europarlamentille suunnitelman Euroopan Strategisten investointien rahasto-ohjelmasta (EFSI).

Hyväksyttyjen EFSI-projektien on tärkeää tuoda eurooppalaista lisäarvoa ja niiden kautta on myös mahdollista ottaa suurempia riskejä kuin tavallisissa Euroopan Investointipankin (EIB) projekteissa. Samalla on kuitenkin myös panostettavaa projektien laatuun, painottaa Torvalds.

– Meidän on lakattava antamasta lähes ilmaista EU-rahaa erilaisiin projekteihin. Nyt kannattaa alkaa myöntää lainaa ja vakuuksia sellaisille projekteille, joilla on suurempi etukäteisvalvonta ja joita seurataan paremmin Torvalds

Torvaldsin mukaan eurooppalaisen tilintarkastustuomioistuimen viimeisessä raportissa tulee selvästi ilmi EU-varojen valitettava väärinkäyttö, erityisesti koheesiorahastoissa.

– Taustalta löytyy tavoite vakiinnuttaa EFSI-rahasto. Odotan innolla kommission EFSI-evaluointia ja heidän ehdotustaan siitä, miten rahastoa voidaan jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)