Kiinteistövälittäjät: Asuntokauppa vahvistui marraskuussa

Suomen asuntokaupan vauhti kiihtyi marraskuussa edelliskuukauteen verrattuna, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto KVKL. 

  • LKS 20160928  Kerrostaloja Kalliossa Helsingissä 30. elokuuta 2016. LEHTIKUVA / IRENE STACHON

    Kerrostaloja Kalliossa Helsingissä

    ()

Kaupan tahti on selvästi edellisvuotta parempaa uusissa asunnoissa ja jonkin verran parempaa käytettyjen asuntojen puolella. 

Vanhojen asuntojen kauppa kasvoi KVKL:n mukaan marraskuussa noin 6,5 prosenttia vuodentakaisesta. Vanhoista asunnoista eniten ostajia kiinnostivat kerrostaloasunnot, joiden myyntimäärä kasvoi edellisestä marraskuusta reilu 11 prosenttia. 

Koko alkuvuonna käytettyjä kerrostaloasuntoja on myyty lähes 4,5 prosenttia edellisvuotta enemmän. Käytettyjen kerros-, rivi- ja omakotitalojen kauppamäärä on reilut yhteensä 2,7 prosenttia edellisvuoden tammi-marraskuuta suurempi.

Tästä vuodesta on KVKL:n muodostumassa asuntokaupan kannalta parempi kuin vuodet 2014 ja 2015. Uusien asuntojen myynti jatkoi marraskuussa vahvalla kasvu-uralla, ja kauppalukumäärät ovat tammi-marraskuussa yltäneet jo lähes 30 prosentin kasvuun vuodentakaista.

KVKL:n toimitusjohtajan Jukka Malilan mukaan Suomen hieman aiempaa kirkkaammat talousnäkymät ja työllisyystilanteen kohentuminen vahvistavat suomalaisten luottamusta omaan ja maan talouteen.

– Kun asuntorahoituksen saatavuus on vielä hyvä ja mieluisia ostokohteita löytyy, henkii tilanne tällä hetkellä positiivisesti myös asuntokauppaan. Maan talouden kehittymisen kannalta on erityisen tärkeää, että asuntokauppa kehittyy jatkossakin myönteisesti – niin suuret ovat asuntokaupan positiiviset talousvaikutukset eri puolille yhteiskuntaa, Malila kertoo KVKL:n tiedotteessa..

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.