Verkkouutiset

Kainuun Sanomat: Yrittäjä ei saanut tukea koska asui väärässä kaupunginosassa

Yritystukea hakenut kajaanilainen yrittäjä sai yllätyksekseen kuulla asuvansa väärässä kaupunginosassa, kertoo Kainuun Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kajaanilainen yrittäjä haki 10 000 euron yritystukea maaseudun kehittämisyhdistykseltä Oulujärvi Leaderiltä.

Yhdistys ei kuitenkaan myöntänyt yritykselle maaseudun kehittämiseen tarkoitettua kehitysrahaa, koska yrittäjä asuu Kajaanissa Lehtikankaan kaupunginosassa. Jos osoite olisi ollut Purolan kaupunginosassa, olisi hän saanut kehitysrahaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Oulujärvi Leaderin toiminnanjohtajan Pirjo Oikarisen mukaan tämä johtuu EU-säädöksistä. Yli 30 000 asukkaan kaupungeissa ydinkeskusta on pitänyt rajata tuen ulkopuolelle.

– Kaupungin keskustan alueelle emme saa myöntää tukia. Omasta tahdostamme emme ole rajausta tehneet, vaan taustalla on maa- ja metsätalousministeriön vaade, Oikarinen kertoo Kainuun Sanomille.

Oulujärvi Leader ja Kainuun ELY-keskuksen maaseutu- ja energiaosasto ovat tehneet Kajaanin kaupunkia koskeva aluerajauksen.

Rajauksen pohjana on Oikarisen mukaan ollut Suomen ympäristökeskuksen kaupunkikeskustarajaus, joka on tehty asukastiheyksien ja muiden mittareiden avulla kaikissa Suomen yli 30 000 asukkaan kaupungeissa.

Oulujärvi Leader on paikallisten asukkaiden, yhdistysten ja yritysten yhteinen maaseudun kehittämisyhdistys, jonka jäseniä ovat myös alueen kunnat, kerrotaan Puolangan kunnan verkkosivuilla. Toiminta-alue käsittää Paltamon, Puolangan ja Vaalan kunnat sekä Kajaanin kaupungin maaseutualueet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)