Verkkouutiset

Sijoitusjohtaja: Kreikan kriisiä ei pidetä taloudellisena vaan poliittisena

Ilmarisen sijoitusjohtaja ei pidä Kreikan kriisin leviämisvaaraa suurena, ja markkinaliikkeiden vähäisyyden perusteella hän arvioi sijoittajien pitävän kriisiä lähinnä poliittisena, ei taloudellisena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusjohtajan Mikko Mursulan mielestä Kreikka-kriisin todellinen tartunta- ja leviämisvaara muihin euroalueen maihin tai koko pankkijärjestelmään on kohtalaisen pieni.

– Suurin osa Kreikan lainoista on julkisten instituutioiden, kuten Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja Euroopan keskuspankin, hallussa eikä esim. Euroopan pankkijärjestelmän sisällä kuten tilanne oli vielä 3–4 vuotta sitten, Mursula kirjoittaa Ilmarisen blogissa.

Viime viikon ja aamun markkinaliikkeet vahvistavat Mursulan mukaan, että globaalin sijoittajan näkökulmasta kyseessä on pikemminkin poliittinen kuin taloudellinen kriisi.

Euroopan osakemarkkinoilla reagointi on ollut voimakkaampaa, mutta euron kurssi dollaria vastaan on Mursulan mukaan pysynyt lähes ennallaan. Italian ja Espanjan valtionlainojen korkotasossakaan ei ole tapahtunut sellaista nousua, että EKP olisi tarvinnut puuttua tilanteeseen.

Mursula muistuttaa, että sijoittajan näkökulmasta maailmantaloudessa on Kreikan kriisiä isompia ja taloudellisesti merkittävämpiä asioita, kuten Kiinan talouskehitys, Yhdysvaltain kansantalouden näkymät sekä euroalueen yritysten tulosten kasvuvauhti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)