Verkkouutiset

Asuntojen myynti notkahti selvästi keskikesällä

Vanhoja asuntoja myytiin Suomessa heinäkuussa 9,3 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden heinäkuussa, kertoo Huoneistokeskus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tammi–heinäkuussa myytiin Huoneistokeskuksen mukaan vanhoja asuntoja 1,4 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajanjaksona viime vuonna, mutta heinäkuussa myynti notkahti vuodentakaisesta 9,3 prosenttia.

Helsingissä vanhojen asuntojen kauppamäärät laskivat heinäkuussa yli 23 prosenttia viime vuoden heinäkuuhun verrattuna. Myös Vantaalla myynti putosi lähes 16 prosenttia, mutta Espoossa kauppamäärä kasvoi yli 16 prosenttia.

Tampereella laskua oli yli 19 prosenttia, Turussa alle 12 prosenttia ja Vaasassa hiukan yli 16 prosenttia. Sen sijaan Kuopiossa kasvua oli yli 16 prosenttia ja Jyväskylässä 14 prosenttia.

Heinäkuussa vanhojen kerrostalokaksioiden neliöhinnat laskivat vuodentakaisesta Helsingissä 1,8 prosenttia ja Vantaalla 8,3 prosenttia. Espoossa sen sijaan hinnat nousivat 9,8 prosenttia.

Tampereella kaksioiden neliöhinnat nousivat 17,2 prosenttia, Turussa 5 prosenttia ja Jyväskylässä 3,1 prosenttia, kun taas Kuopiossa hinnat laskivat 3,9 prosenttia ja Vaasassa 4,3 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)