Verkkouutiset

Kreikka: Emme allekirjoita sopimusta edes aseella uhattuna

Kreikka ei aio suostua allekirjoittamaan lainaohjelmansa jatkoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kreikka ei allekirjoita sopimusta edes aseella uhattuna, sanoi maan hallituksen tiedottaja RAI:n mukaan.

Pääministeri Alexis Tsipras sanoi tiistaina, että hänen hallituksensa ei hyväksy EU:n uhkavaatimuksia. Tsipras kuitenkin sanoi, että Kreikka etsii sellaista ratkaisua hätälainaohjelmaansa, joka olisi kaikkien hyväksyttävissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Euroryhmän kokous Kreikan lainaohjelman tiimoilta päättyi maanantai-iltana ilman sopua. Useat euroalueen valtiovarainministerit ja EU:n komissio ovat olleet sitä mieltä, että tässä tilanteessa ohjelman jatkaminen olisi viisain ratkaisu.

Euroryhmän kokouksessa Kreikalle esitetty luonnos ei kelvannut, koska siinä puhuttiin maan hätälainaohjelman jatkamisesta sellaisenaan. Kreikka ei halua jatkaa tukiohjelmaa, joka erääntyy kuluvan kuun lopussa.

Kreikan valtiovarainministeri Yanis Varoufakis sanoi kokouksen jälkeen, että Kreikka haluaa sopimuksen, ei ohjelmaa. Hänen mukaansa sopimus tehdään tasaveroisten kumppaneiden välillä.

– Emme halua olla velkasiirtomaa, Varoufakis sanoi.

Euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem toivoi tiistaina, että Kreikka pyytäisi ohjelman jatkamista, jonka jälkeen sen mahdollisista joustoista voitaisiin neuvotella.

Yksi Kreikan hätälainaohjelman rahoittajista, Kansainvälinen valuuttarahasto IMF varoitteli maanantai-iltana, että se saattaa laittaa rahahanat kiinni.

EU:n talouskomissaari Pierre Moscovici puolestaan totesi, että mitään suunnitelma B:tä ei ole olemassa.

Kreikan menoon ilmeisen tuskastunut Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble sanoi tiistaina, että ”on kokonaan Kreikan omissa käsissä, aikooko se jatkaa eurossa”.

Euroryhmän on määrä kokoontua puimaan ongelmaa uudelleen perjantaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)