Verkkouutiset

Salattu Fennovoima-paperi herättää kiukkua – ”järjettömyyden huipentuma”

Vihreät vaativat TEM:iä julkistamaan Migrit-selvityksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreät poliitikot arvostelevat työ- ja leinkeinoministeriön päätöstä olla julkistamatta Fennovoimaan sijoittaneen Migrit-yhtiön omistajaselvitystä.

Vihriden puheenjohtaja Ville Niinistö epäilee, että TEM:n päätös rikkoo lakia.

– Päätös haisee vahvasti julkisuuslainsäädännön vastaiselta – tässä on vahva yleinen intressi saattaa asia julkiseen valoon.

Fennovoima toimitti maanantaina TEM:iin lisäselvityksen Migrit Solarna Energijasta ja sen emoyhtiö Migrit Energijasta. TEM julisti selvityksen salaiseksi.

Kansanedustaja Emma Kari (vihr.) moittii ministeriön päätöstä, koska poliitikot, toimittajat tai kansalaisaktiivit eivät voi arvioida Migritin omistajien taustoja.

– Aina kun luulen, että Fennovoiman ydinvoimafarssi on saavuttanut järjettömyyden huipentuman, ne menevät ja petraavat, Kari toteaa.

Ministeriön mukaan selvitys ei ole julkinen, koska se sisältää ”henkilötietoja sekä kaupallisesti luottamuksellisia tietoja”.

Edit klo 17.15: Lisätty ministeriön peruste selvityksen salaamiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)