Verkkouutiset

Kokous ohi, Kreikka ei hyväksynyt euroryhmän ehdotusta – ”ajanhaaskausta”

Euroryhmän kokous Kreikan lainaohjelman tiimoilta päättyi ilman sopua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreikkalaisen hallituslähde kertoi alkuillasta, että Kreikka ei aio hyväksyä luonnosta, jonka sille esiteltiin maanantain euroryhmän kokouksen alussa.

Ekathimerini-lehden mukaan luonnos ei kelpaa, koska siinä puhutaan Kreikan hätälainaohjelman jatkamisesta sellaisenaan. Kreikka ei halua jatkaa tukiohjelmaa, joka erääntyy kuluvan kuun lopussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Useat euroalueen valtiovarainministerit ja EU:n komissio ovat sitä mieltä, että tässä tilanteessa ohjelman jatkaminen olisi viisain ratkaisu.

– Sellaisenaan se on kohtuuton, eikä siten hyväksyttävissaä. Ne, jotka jatkavat tähän aiheeseen palaamista, tuhlaavat aikaansa. Tällaisessa tapauksessa sopimusta ei synny tänään, kreikkalainen hallituslähde sanoi.

Kokous loppuikin ennen aikojaan, kertoo Frankfurter Allgemeine.

Ennen kokousta euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem ja Kreikan valtiovarainministeri Gianis Varoufakis keskustelivat kahden kesken, joka sekin oli tulokseton sananvaihto.

Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble totesi ennen kokousta, että ”monet eivät tiedä, mitä Kreikka haluaa”.

– Tietävätkö he, hän kysyi?

Schäuble oli skeptinen jo ennen kokousta.

– Olen pahoillani kreikkalaisten puolesta. He ovat valinneet hallituksen, joka juuri nyt käyttäytyy varsin vastuuttomasti, hän sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)