Verkkouutiset

Nordeassa arvellaan saksalaisten rivien tutisevan

Yleensä tiukkaa linjaa vetävien Euroopan keskuspankin saksalaisten rivit näyttävät tutisevan, arvioi Nordean Marketsin analyytikko Suvi Kosonen pankin aamukatsauksessa keskiviikkona.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kosonen viittaa amerikkalaislehti The Wall Street Journalin tiistaiseen uutiseen, jonka mukaan Saksan keskuspankki on halukas tukemaan Euroopan keskuspankin elvytystoimia kesäkuussa, jos niitä tarvitaan inflaation liiallisen hidastumisen estämiseksi. Lehti perustaa tietonsa asiasta perillä olevaan nimettömään lähteeseen.

EKP ei laskenut viime viikolla ohjauskorkoaan, mutta pankin pääjohtaja Mario Draghi vihjaili mahdollisista rahapolitiikan muutoksista kesäkuussa.

– Koska nimenomaan saksalaiset ovat todennäköisesti olleet esteenä liikkeille, linjan heltyminen tukee odotusta, että EKP keventää rahapolitiikkaa kesäkuussa, Kosonen kirjoittaa.

EKP:n viimeviikkoisen korkokokouksen jälkeen Nordea muutti ennustettaan ja lisäsi yhden koronlaskun kesäkuulle. Lisäksi lainavakuudellisten velkakirjojen osto-ohjelman valmistelu jatkuu, ja Nordeassa pidetään hyvin mahdollisena, että myös siitä saadaan lisätietoja kesäkuussa.

Kosonen kuitenkin muistuttaa, että Saksa-siipi suhtautuu WSJ:n mukaan edelleen nihkeästi laajempaan arvopapereiden osto-ohjelmaan.

– Vankempien aseiden kaivaminen esille todennäköisesti vaatiikin talouden uudelleen heikkenemistä ja deflaatioriskien merkittää kasvua, hän arvioi.

Kun odotukset EKP:n toimista ovat markkinoilla kasvaneet, on euron arvo dollariin nähden laskenut ja myös korot ovat laskeneet. Euron kävi Nordean mukaan tiistaina jo selvästi alle 1,37 dollarissa, ja Saksan 10 vuoden korko laski alle 1,42 prosenttiin.

Nordea odottaa euron heikkenevän edelleen ja painuvan 1,36 dollariin kolmen kuukauden tähtäimellä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)