Verkkouutiset

EK:n Alahuhta: Suomi on selvinnyt ennenkin suurista muutoksista

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n puheenjohtajana ensi vuoden alussa aloittava Matti Alahuhta uskoo Suomella olevan hyvät mahdollisuudet menestyä ja synnyttää uusia työpaikkoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Meidän ei hänen mukaansa tarvitse odottaa apua ulkopuolelta, eikä sitä näytä olevan juuri tulossakaan.

− Tämä edellyttää, että kehitämme maastamme kannustavan, toimintatavoiltaan joustavan, kustannuksiltaan kilpailukykyisen, osaamiseltaan edistyksellisen ja aktiivisen toimijan, Matti Alahuhta sanoi EK:n tiedotteen mukaan tiistaina Helsingissä.

Alahuhta pitää myönteisenä, että tarvittavat muutokset ovat vielä suomalaisten omissa käsissä.

– Meidän ei tarvitse odottaa apua ulkopuolelta, eikä sitä näytä olevan juuri tulossakaan. Suomi on selvinnyt ennenkin suurista muutoksista. Pystymme siihen nytkin, hän totesi.

Alahuhdan mukaan eräs suuri mahdollisuus liittyy digitalisaatioon.

− Tulevina vuosikymmeninä digitalisoituminen muuttaa maailmaa, ja robotiikka tuo paljon mahdollisuuksia. Työn kustannukset tasoittuvat eri mantereiden välillä. Kehitys tarjoaa tilaisuuksia, kun vain haluamme muuttua, hän sanoi.

Alahuhta painotti myös koulutuksen ja tutkimuksen merkitystä. Kun ne nostetaan edelläkävijätasolle, luodaan parhaat edellytykset uusien innovatiivisten tuotteiden, palvelujen ja toimintatapojen kehittämiselle.

Suomi tarvitsee Alahhdan mukaan myös nopeita muutoksia työmarkkinoilla, verotuksessa ja julkisella sektorilla. Hänen listallaan ovat äärimaltillinen palkkalinja, työajan joustot, työrauhaneuvottelujen onnistuminen, tulo- ja perintöverojen keventäminen sekä julkisella sektorilla jäntevät toimet, jotka mahdollistavat veronalennukset.

– Kehitys on ollut nurinkurista: kansantuote on pienentynyt, mutta julkisen sektorin kustannukset ovat kasvaneet ja ovat nyt aivan liian korkeat, Alahuhta painotti.

Lue myös:

Matti Alahuhta valittiin EK:n puheenjohtajaksi

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)