Verkkouutiset

Olli Rehn: Yritykset hyötyvät EU:n byrokratiatalkoista

Talouskomissaari Olli Rehnin mukaan pyrkimällä parempaan sääntelyyn sisämarkkinoilla, voidaan vauhdittaa yrittämisen mahdollisuuksia ja tukea työpaikkojen luomista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Varsinkin pk-yritykset hyötyvät jo nyt toimista, joita on toteutettu viime aikoina EU-tasolla niiden hallinnollisen taakan keventämiseksi, Olli Rehn sanoi Suomen Yrittäjien valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lappeenrannassa lauantaina.

Hän luetteli esimerkeiksi sähköisen laskutuksen edistämisen alv-asioissa, samoin kuin poikkeukset ja erityisjärjestelyt kirjanpitoa, sähkölaiteromua ja EU:n kauppatilastoja koskeviin vaatimuksiin.

– Näitä eurooppalaisia byrokratiatalkoita on syytä jatkaa päättäväisesti, Rehn sanoi.

Hän totesi, että pienet ja keskisuuret yritykset työllistävät eniten ja suurin osa uusista työpaikoista syntyy niissä. Rehnin mukaan unioni vaikuttaa moneen pk-yrityksiä koskevaan asiaan.

– Yritysten toimintaedellytyksiä voidaan parantaa kehittämällä EU:n sisämarkkinoita. Vastaavasti monissa asioissa sovellettakoon läheisyysperiaatetta. Jokaisesta yksityiskohdasta ei silti tarvitse säätää EU-tasolla, kampaajien korkokengistä mansikan ympärysmittaan. Unionin tasolla on kuitenkin päätettävä suurista linjoista, joilla erityisesti sisämarkkinoita tehostetaan. Yritysten toimintaedellytysten kannalta yhteinen lainsäädäntö on parempi kuin 28 erilaista, Rehn sanoi.

Hän totesi, että sisämarkkinoiden avaaminen edelleen mahdollistaa uusia kasvun lähteitä, erityisesti digitaalisissa palveluissa ja palvelumarkkinoilla.

– Pyrkimällä parempaan sääntelyyn sisämarkkinoilla voimme vauhdittaa yrittämisen mahdollisuuksia ja tukea työpaikkojen luomista, Rehn sanoi.

Seuraava EU-budjetti sisältää uusia rahoituskanavia yrityksille, Rehn sanoi. Nykyisten aluekehitystukien lisäksi haettavissa on pian EU-tukea pk-yritysohjelman tai tutkimusohjelman kautta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)