Verkkouutiset

First North -aloite keräsi laajan tuen eduskunnassa

Kansanedustaja Jari Myllykosken (vas.) toimenpidealoite First North -markkinapaikan yhtiöiden verokohtelusta keräsi yhteensä 108 kansanedustajan allekirjoitukset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aloitteessa esitetään, että Helsingin pörssin yhteydessä toimivalle First North -markkinapaikalle listattuja yrityksiä verotettaisiin tulevaisuudessa listaamattomien yritysten tapaan.

First North -markkinapaikalle listattuja yrityksiä verotetaan tällä hetkellä samalla tavalla kuin pörssin päälistalla olevia. First Northiin on listautunut tällä hetkellä ainoastaan neljä suomalaisyhtiötä, kun Ruotsissa listautuneita on yli sata.

– Uudistamalla First North -markkinapaikan verokohtelua tuettaisiin suomalaisia kasvuyrityksiä ja näin kotimaista työllisyyttä. Yritykset saisivat näin rahoitusta, ja sijoittajat potentiaalisia sijoituskohteita, Jari Myllykoski kertoo tiedotteessaan.

Myllykosken mukaan markkinapaikan kehittäminen auttaisi kasvuyritysten rahoituksen saantia, joka tällä hetkellä on liiaksi pankkien varassa.

First North on pörssin päälistaa kevyemmin säädelty monenkeskinen markkinapaikka. Myllykoski esittää aloitteessa, että mikäli listan verokohtelu olisi pörssin päälistaa edullisempi, tulisi pörssiyhtiöiden siirtyminen päälistalta sille estää erillisin säädöksin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)