Verkkouutiset

Kokoomuksen Virolaisen mukaan yhtenäistä Eurooppaa tarvitaan enemmän kuin aikoihin

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Anne-Mari Virolaisen mukaan eurooppalaisen yhteistyön arvokkuus korostuu erityisesti ylikansallisten haasteiden ja kriisien hoitamisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tiivis eurooppalainen yhteistyö on paras tapa löytää ratkaisuja Euroopan kohtaamiin haasteisiin liittyvät ne sitten talouteen, turvallisuuteen tai turvapaikanhakijatilanteeseen. Ylikansalliset ongelmat vaativat ylikansallisia ratkaisuja, eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Anne-Mari Virolainen totesi maanantaina Turun yliopiston Eurooppa-päivän tilaisuudessa.

Hänen mukaansa turvapaikkakriisin kanssa riittää vielä tekemistä, mutta keväällä saavutettu EU:n ja Turkin välinen sopimus auttaa rauhoittamaan tilannetta.

– Sopimus ei ole täydellinen, mutta se on kuitenkin paljon parempi kuin 28 kansallista ratkaisumallia – tai ei ratkaisua ollenkaan. EU:n rooli on merkittävä myös sisäisen turvallisuuden vahvistamisessa, sillä kansainvälisen yhteistyön lisääminen tiedustelussa ja muussa terrorismin torjunnassa on välttämätöntä, Virolainen sanoo.

Hän muistuttaa, että EU-politiikka ei ole vain kriisien ratkaisemista. EU-maiden ihmiset ja yritykset hyötyvät yhtenäisestä Euroopasta myös ihmisten, tavaroiden, palveluiden ja pääomien vapaan liikkuvuuden kautta.

Virolainen huomautti, että Schengen-alueesta luopuminen nostaisi komission laskelmien mukaan kustannuksia suoraan 5-18 miljardilla eurolla vuodessa ja Ranskan valtion tilaaman arvion mukaan EU-maiden välinen kauppa vähenisi arviolta kymmenellä prosentilla.

– Vapaa liikkuvuus on tuonut Eurooppaan merkittävää kasvua ja taloudellista toimeliaisuutta. Tästä on pidettävä kiinni myös jatkossa, Virolainen totesi.

Hän on haasteista huolimatta optimistinen Euroopan unionin tulevaisuuden suhteen.

– Eurooppaa on viime vuosina koetellut sekä talous-, turvallisuus- että pakolaiskriisi. Historiassa Eurooppa on aina vahvistunut kriisien kautta. Uskon, että näin käy myös tällä kertaa, Virolainen totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)