Verkkouutiset

Päätökset piiloon infoähkyn ja kapulakielen avulla – näin valtionhallinto toimii

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen (kok.) mukaan pelkkä valtionhallinnon rakenteiden uudistaminen ei riitä, ellei uudisteta myös politiikan tekemisen tapaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Valtionhallinnossa kyllä tavoitellaan avoimuutta, mutta käytännössä valmistelu ja päätökset piiloutuvat informaatiotulvaan tai hankalan kielen taakse, Virkkunen toteaa valtionvarainministeriön tiedotteessa.

Hän puhui Tulevaisuuden hallinnot -hankkeen päätösseminaarissa Helsingissä keskiviikkona.

Valtioneuvoston kanslian ja valtiovarainministeriön yhteishankkeen tavoitteena oli jakaa kansainvälisesti kokemuksia siitä, mitä valmiuksia eri maiden keskushallinnoilla on kohdata nykyiset ja tulevat yhteiskunnalliset haasteet.

Suomen aloitteesta toteutetussa hankkeessa olivat mukana Skotlanti, Iso-Britannia, Ruotsi ja Itävalta. Mukana oli myös Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD.

Hankkeesta julkaistiin hankkeen päätösseminaarissa maiden yhteinen raportti ja lisäksi suomalaisten osallistujien raportti siitä, miten hankkeen havainnot peilautuvat Suomen tilanteeseen.

– Tulevaisuudessa kansalaisyhteiskunnan rooli muuttuu entistä tärkeämmäksi, kun päätöksiä toteutetaan käytännössä. Muutokset onnistuvat, kun kansalaiset ja yritykset ovat mukana muutoksen toimeenpanossa. Jotta koko ketju toimii, on tarvetta parantaa hallinnon selkokielisyyttä ja kansalaisten mahdollisuuksia ylipäätään ymmärtää ja arvioida päätöksentekoon tulevia kysymyksiä, Virkkunen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)