Verkkouutiset

Kokoomus asettumassa tukemaan ay-maksujen verovähennyksen poistamista

Kokoomuksen puoluehallitus kannattaa työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksujen vähennysoikeuden poistamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lahdessa 13.-15. kesäkuuta 2014 kokoontuvalle kokoomuksen puoluekokoukselle on tehty kolme aloitetta lähes samasta asiasta. Niissä esitetään sadan euron omavastuuta ay-vähennykseen, palkansaajien ja työnantajien liittojen verovähennysoikeuden poistamista ja työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksun verovähennysoikeuden poistamista.

Aloitteiden tekijät ovat Helsingin Kansallisseura, Tuhatkunta ja Kupittaan kokoomus.

Kokoomuksen puoluehallitus on antanut kolmeen aloitteeseen yhteisen vastauksen.

Siinä puoluehallitus esittää aloitteiden hyväksymistä seuraavassa muodossa: ”puoluekokous toteaa kokoomuksen tavoitteena olevan tehottomien verotukien, kuten työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksujen vähennysoikeuden, poistaminen ja verokantojen vastaava alentaminen”.

Puoluehallitus perustelee kantaansa sillä, että ”kokoomuslaisen veropolitiikan tavoitteena on laaja veropohja ja kohtuulliset verokannat. Kokoomus pitää tärkeänä, että työllisyyden ja kasvun kannalta tehottomia verotukia vähennetään ja vastaavasti verokantoja alennetaan. Tällä olisi myönteisiä vaikutuksia talouskasvuun ja työllisyyteen”.

Valtiovarainministeriö arvioi työmarkkinajärjestöihin kuulumisen verotuen olevan vuosittain 75 miljoonaa euroa. Ministeriön mukaan vähennyskelpoisuuden poistaminen lisäisi valtion verokertymää 25, kuntien 45 sekä seurakuntien ja Kelan verokertymää viidellä miljoonalla eurolla vuodessa.

Kokoomuksen kannanotossa viitataan myös valtiontalouden tutkimuslaitokseen arvioon, ettei työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksun vähentämistä voida pitää aidosti tulonhankkimiskustannuksena.

Aloitteiden hyväksymisestä tai hylkäämisestä päättävät kokoomuksen puoluekokousedustajat Lahden kokouksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)