Verkkouutiset

Jutta Urpilainen: EU tarvitsee tiiviimpää yhteistyötä talouden lisäksi myös turvallisuudessa

Kansanedustajan mukaan tämän päivän maailma on niin keskinäisriippuvainen ja verkottunut, ettei siitä voi eristäytyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosialidemokraattien kansanedustaja ja entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen näkee yhteistyön tiivistämisen ja yhdessä yrittämisen ainoana keinona kansallisvaltioiden rajat ylittävien ongelmien, kuten terrorismin, ääriliikkeiden ja ilmastonmuutoksen voittamiseksi. Hänen mukaansa Euroopan unioni on Suomelle tässä keskeisin työväline.

– Minusta EU tarvitsee tiiviimpää yhteistyötä talouden lisäksi myös turvallisuudessa. Tarvitsemme yhteistä rajavalvontaa, uudenlaista otetta kotouttamiseen ja maahanmuuttajien integroimiseen yhteiskuntaamme, Urpilainen sanoo mielipidekirjoituksessaan sanomalehti Pohjalaisessa.

Epävarma aika luo Urpilaisen mukaan pelkoja, jotka tuovat haluja uskoa populististen poliitikkojen lupauksia paluusta vanhoihin hyviin aikoihin.

– Ikään kuin elämää voisi elää taaksepäin. Valitettavasti näin ei kuitenkin tosielämässä tapahdu, vaan on etsittäviä uusia ratkaisuja uusiin ongelmiin.

Uuden rakentaminen on hänen mukaansa pitkällä aikavälillä turvallisempaa kuin paikallaan pysyminen, vaikka muutos saattaisikin pelottaa.

– Huolimatta houkutuksesta meidän ei tule epävarmuuden keskellä kääntyä sisäänpäin – ajatellen, että pärjäämme paremmin ilman muita. Näin ei kuitenkaan ole.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)