Suomen Uutiset: Sebastian Tynkkynen palaa perussuomalaisiin

Perussuomalaisten puoluehallitus päätti ottaa Sebastian Tynkkysen takaisin puolueeseen.

  • LKS 20160109 - LKS 20151120 Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja ja kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen menossa perussuomalaisten puoluehallituksen kokoukseen Helsingissä perjantaina 20.marraskuuta 2015. Puolueen puoluehallitus ottaa kokouksessaan kantaa Tynkkysen erottamiseen. LEHTIKUVA Aku Häyrynen

    Sebastian Tynkkynen.

    ()

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen palaa perussuomalaisten jäseneksi. Puoluehallitus päätti asiasta torstain kokouksessaan, kertoo Suomen Uutiset.

– Kokouksen kuluessa heräsi keskustelua siitä, että kyllä nyt olisi korkea aika mennä yhdessä eteenpäin. Keskusteluyhteyshän meillä on koko ajan säilynyt hyvänä. Kokouksen aikana syntyi kompromissi, joka oli kaikkien hyväksyttävissä, Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi.

Tynkkynen erotettiin puolueesta viime lokakuussa.

– Tynkkystä pyydettiin täyttämään jäsenhakemus, sillä puolueen sääntöjen mukaan jäsenyys saadaan voimaan ainoastaan tällä tavalla. Puoluehallitus otti Tynkkysen hakemuksen vastaan ja hyväksyi sen yksimielisesti. Asia on nyt loppuun käsitelty, Soini totesi.

Sebastian Tynkkynen luopui samassa yhteydessä perussuomalaisten varapuheenjohtajuudesta.

– Meillä oli rakentava ja huolellinen keskustelu. Päätin luopua varapuheenjohtajuudesta ja toivon, että tämän päätöksen myötä tilanne rauhoittuu, Tynkkynen kertoo.

Tynkkysen asema perussuomalaisten nuorten puheenjohtajana säilyy ennallaan, ja hän osallistuu jatkossakin nuorten edustajana puoluehallituksen kokouksiin.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.