Verkkouutiset

”Suuret ikäluokat järjestivät itselleen väliaikaisesti alemman eläkeiän ja paremmat karttumat”

"Edellisessä uudistuksessa vuonna 2005 suuret ikäluokat järjestivät itselleen ainoana ikäryhmänä väliaikaisesti alemman eläkeiän ja paremmat karttumat kuin uudessa järjestelmässä. Turha tätä on kaunistella."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Näin lyttää Tradenomiliiton puheenjohtaja Niko Aaltonen tuoreen eläkeratkaisun.

– Jo neuvotteluihin lähdettäessä oli selvää, ettei luvassa ollut parannuksia tai voittoja millekään osapuolelle. Lopputulos on kuitenkin raskas pettymys, se ei kohtele kaikkia palkansaajia tasapuolisesti, sanoo Aaltonen.

Ratkaisussa nykyisiä eläkkeitten karttumia muutetaan ja työuran loppupään korkeampi karttuma poistetaan.

– Työuran loppupään karttumien heikentäminen on käsittämätöntä, tältä osin ratkaisu ei tue mitenkään tavoitetta pidentää työuria. Tämä osoittaa jälleen kerran sen, ettei kouluttautumiseen käytettyä aikaa arvosteta Suomessa, sanoo Aaltonen.

Hänen mukaansa erityisen huonoon asemaan joutuvat korkeakoulutetut naiset, jotka käyttävät vanhempainvapaita. Heille työuran loppupään paremmilla karttumilla on valtava merkitys eläkkeen määrää ajatellen, Aaltonen sanoo.

Tradenomiliitto toteaa, ettei tälläkään hetkellä työelämässä pysytä vanhuuseläkeikärajan täyttymiseen saakka ja on varsin epätodennäköistä, että jatkossakaan työelämässä pysyttäisiin 65-vuotiaaksi, mikäli työelämän laatuasiat eivät etene.

– Edellisessä uudistuksessa vuonna 2005 suuret ikäluokat järjestivät itselleen ainoana ikäryhmänä väliaikaisesti alemman eläkeiän ja paremmat karttumat kuin uudessa järjestelmässä. Nyt vanhuuseläkeikä palautetaan takaisin 65 vuoteen ja karttumia heikennetään nuorempien ikäluokkien ja koulutettujen kustannuksella. Turha tätä on kaunistella, kiteyttää Aaltonen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)