Verkkouutiset

Turvapaikkalinjauksista tuli kiistakapula – ”Ministeri on ymmärtänyt ehdotukseni aivan väärin”

Turvapaikanhakijoiden syyllistäminen ja maahanmuuttopolitiikan linja saivat ministerin ja kansanedustajan sanaharkkaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) pitää oikeudenmukaisten ja toimivien maahanmuuttosääntöjen asettamista todella haastavana tasapainotteluna. Hänen mukaansa ensimmäisen periaatteen on oltava se, että hädänalaista, jolla ei ole turvallista vaihtoehtoa on autettava.

– Muuten terroristit ovat onnistuneet tavoitteessaan tappaa humanismi Euroopasta, Mykkänen sanoo yhteisöpalvelu Facebookissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Toisaalta Mykkäsen mielestä ei ole realistista eikä edes järkevää, että ne miljoonat ihmiset, jotka joutuvat syksyn aikana pakenemaan taisteluita Isisin nyt hallitsemista kaupungeista Irakissa ja Syyriassa, siirtyisivät ja asettuisivat kaikki pysyvästi Eurooppaan.

– Mutta eniten minua suomalaisessa maahanmuuttokeskustelussa nyppii sellainen turvapaikanhakijoiden syyllistäminen, joka kumpuaa kyvyttömyydestä asettua toisen ihmisen asemaan.

Hän haastoi perussuomalaisten kansanedustajat Teuvo Hakkaraisen ja Ville Tavion miettimään, mitä he tekisivät itse tilanteessa, jossa he eläisivät Aleppossa tai Mosulissa väkivallan keskellä, eivätkä kokisi mitään taistelevaa ryhmää omakseen, eivätkä tulisi toimeen Irakin tai Syyrian pääkaupungeissa valtaa pitävän hallinnon edustajien kanssa.

Tavio esitti aiemmin viikolla, että yksin saapuvien turvapaikanhakijoiden pääsy Suomeen estettäisiin. Hän myös vastasi Mykkäsen esittämään haasteeseen blogissaan. Tavion mukaan Mykkänen on ymmärtänyt hänen ehdotuksensa aivan väärin.

– Eikö heikompien, eli naisten ja lasten auttamista kannata ministeristä harkita?

Tavion mukaan hän ei ole syyllistänyt tai moralisoinut yksittäisiä turvapaikanhakijoita, vaan tarjonnut käytännön ratkaisumallia terrorismin torjuntaan.

– Turvapaikkapolitiikassa koko kansakunnan etu menee yksilön edun edelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)