Verkkouutiset

Susi ja liito-orava ehkä sittenkin turvassa – Saksa ei halua avata direktiiviä

"Ympäristökomissaarille esittämänne pyyntö huolestuttaa minua."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksa vastustaa EU:n luontodirektiivin avaamista. Saksan ympäristöministeri Barbara Hendricks ilmoitti asiasta kirjeitse EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerille.

– Haluan sanoa suoraan, että ympäristökomissaarille esittämänne pyyntö lintu- ja luontodirektiivin modernisoinnista huolestuttaa minua. Direktiivit ovat Euroopan monimuotoisuuden tärkeä ja menestyksekäs kulmakivi, Hendricks kirjoittaa.

Hänen mukaansa direktiivit toimivat ”jopa pitkälle teollistuneessa Saksassa”.

Asiasta kertoo Endseurope.

Juncker totesi syyskuussa, että lintu- ja luontodirektiivejä voidaan tarkastella uudelleen.

– Aion pyytää tekemään syvällisen arvion lintu- ja luontodirektiiveistä ja selvittää, onko se mahdollista yhdistää nykyaikaisempaan lainsäädäntöön, Juncker kirjoitti tehtävänasettelussaan uudelle ympäristökomissaarille.

Suomessa luontodirektiivi tunnetaan etenkin siitä, että direktiivin perusteella on säädetty suden ja liito-oravan suojelusta.

Liito-orava luetaan uhanalaiseksi eläinlajiksi, jonka pesimis- ja levähdyspaikkojen hävittäminen on kielletty. Viime vuosina kiistaa on syntynyt siitä, että laji on luultua yleisempi ja että suojelu hidastaa rakennushankkeita.

Suden metsästys on Etelä-Suomessa sallittu vain poikkeusluvalla. Pohjois-Suomen poronhoitoalueella suojelu ei ole yhtä tiukkaa, ja riistakeskus myöntää kaatolupien tarpeen mukaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)