Verkkouutiset

Alexander Stubbin puheenjohtajuusohjelman nimi on ”Uusi nousu”

Kokoomuksen puheenjohtajaksi pyrkivä Alexander Stubb julkisti vaaliohjelmansa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin vaaliohjelma kokoomuksen puheenjohtajakisassa on Uusi nousu. Sen alakohdat ovat Uusi tapa johtaa, Kansainvälisempi Suomi sekä Vapaus ja vastuu.

Sunnuntaina eurovaalien ääniharavaksi tulleen Stubbin ohjelmassa huomautetaan, ettei Suomen edustaminen ja Suomen puolesta neuvotteleminen tule vähenemään tulevaisuudessa vaan päinvastoin.

”Pääministeri käyttää 40 prosenttia ajastaan EU- ja ulkopolitiikkaan sekä edustaa Suomea maailmalla lukemattomissa yhteyksissä. Se edellyttää osaamista, kielitaitoa ja verkostoja”, ohjelmassa todetaan.

Stubb korostaa, että kokoomuksen puheenjohtaja on kansainvälinen poliitikko.

Alexander Stubb haluaa valtioneuvostolle nykyistä lyhyemmän hallitusohjelman ja vuosittaiset työsuunnitelmat. Ministereitä hän valitsisi nykyistä vähemmän, valtiosihteereiksi ja varaministereiksi tulisi kansanedustajia ja kutakin ministeriötä johtaisi vain yksi ministeri.

”Johtavaksi puolueeksi”

Alexander Stubbin ohjelmassa kokoomus on ”rohkeasti” arvopuolue, joka ei joistakin muista puolueista poiketen aja minkään tietyn ryhmän etua.

”Kokoomuksen johtajana koen tehtäväkseni mahdollistaa jokaisen kokoomuslaisen osallistumisen puolueen työhön ja arvokeskusteluun. Haluan kaikkien kokoomuslaisten energian ja osaamisen käyttöön. Yksikään poliitikko ei tiedä yksin kaikkia vastauksia, ei edes kaikkia kysymyksiä”.

Stubb sanoo kokoomuksen olevan kotinsa, koska ”vapaus, vastuu, suvaitsevaisuus, kannustavuus, sivistys ja välittäminen ovat arvoja, joihin uskon”.

”Elävä puolue tarvitsee jatkuvaa uudistumista ja arvokeskustelua pysyäkseen vireänä ja aktiivisena. Tässä meillä on parantamisen varaa”. Ohjelmassa kirjoitetaan sisäisestä uudistumisesta ja prosessin läpikäymisestä, jota pitää pystyä tekemään myös hallitusasemasta. ”Puolueen sisäinen aate- ja arvokeskustelu on jäänyt liian vähälle”.

”Tavoitteena ei ole enempää tai vähempää kuin nostaa kokoomus suomalaisen aatteellisen keskustelun, tulevaisuuden visioinnin ja Suomen menestysstrategian rakentamisen johtavaksi puolueeksi”.

– Jos vesi ei virtaa, se menee pilalle. Jos emme joka päivä haasta itseämme, jäämme kiertämään kehää. Puolueena kokoomuksen täytyy olla kaikkein uudistumishaluisin ja kriittisin, Alexander Stubb katsoo.

Stubbin mukaan ”Suomi tarvitsee uuden tavan johtaa. Kokoomus tarvitsee uuden tavan johtaa”. Johtajan tehtävä on hänen mukaansa kuunnella, keskustella ja vetää strategiset linjat.

Hän sanoo uskovansa, että voi tuoda puolueelle paljon liikkuvia äänestäjiä.

”Ei tarkoitus hävitä”

”Kabineteissa on totuttu junttaamaan, pelailemaan ja jopa uhkailemaan. Se ei ole minun tapani johtaa”, Stubbin ohjelmassa sanotaan. Sen sijaan halutaan avoimuutta, kuuntelua, keskustelua ja luottamuksen rakentamista.

Kokoomuksessa Alexander Stubb haluaa järjestelmällisesti tukea nuorten ja opiskelijoiden etenemistä. ”Samalla meidän on haettava jatkuvasti uutta osaamista yhteiskunnan eri aloilta”.

Stubbin mukaan kokoomus on erilaisten tekijöiden yhteisö, jota ei johdeta käskyttämällä vaan keskustelemalla. Viisaus ei hänen mukaansa asu voimassa.

”Kokoomuksen puheenjohtajan tärkeä tehtävä on koota kokoomuslaiset tekemään yhdessä jokaista yksillä arvostaen”. Hän sanoo sitoutuvansa kiertämään maata ja kokoamaan kokoomuslaiset tekemään yhdessä jokaista yksilöä arvostaen. Kokoomus tarvitsee hänen mukaansa myös uuden periaateohjelman 2016.

Alexander Stubb kertoi tiedotustilaisuudessaan kiertävänsä puheenjohtajakisassa kaikki kokoomuksen piirit 30. toukokuuta -12. kesäkuuta.

– Viimeiset kymmenen vuotta ovat olleet hienoa aikaa. Seuraavat 10 kuukautta ratkaisevat paljon tulevaisuudesta. Minulla on visio, että 100 vuotta täyttävä Suomi on yhä paras paikka syntyä, elää ja asua ja kokoomus on siellä suurin puolue, Stubb totesi.

Stubb uskoo kokoomuksen puoluekokousedustajien tulevan äänestämään ”sydämellään ja järjellään”. Hän pyrkii soittamaan kaikille henkilökohtaisesti.

– Pyrin puoluejohtajaksi aivan täysillä ja sataprosenttisesti. Kun lähden johonkin, lähden aivan täysillä. Ei kannata koskaan kyseenalaistaa innostukseni astetta, hyvässä ja pahassa. Ei ole tarkoitus hävitä missään nimessä, Alexander Stubb sanoi Verkkouutisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)