Verkkouutiset

STTK: Ei ole yhdentekevää, miten paikallista sopimista kehitetään

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n mukaan työmarkkinaneuvotteluissa on lähiviikkoina ratkaisun paikat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

STTK arvioi, että työmarkkinaneuvotteluissa on lähiviikkoina ratkaisun paikat, mutta järjestön hallituksen mukaan kokonaisuuden kannalta on tärkeää, miten paikallisen sopimisen edistämistä koskevat neuvottelut etenevät.

– STTK:n lähtökohta on, että paikallista sopimista kehitetään jatkossakin työ- ja virkaehtosopimusten kautta. Maan hallituksen tuore linjaus on tässä mielessä hyvä, puheenjohtaja Antti Palola tiivistää.

Palolan mukaan tulevaisuuden työmarkkinoilla tarvitaan nykyistä enemmän paikallista sopimista.

– Ei ole yhdentekevää, miten sitä kehitetään. Sopimisen sisällöt on tultava työ- ja virkaehtosopimuksista. Lainsäädännön kautta tapahtuva, työ- ja virkaehtosopimukset ohittava sopiminen miellettäisiin pakoksi ja uhaksi sielläkin, missä se on jo arkea ja missä sopimisen kulttuuri toimii, hän huomauttaa.

STTK tavoittelee laajaa työmarkkinaratkaisua. Palolan mukaan kustannuskilpailukykyä vahvistavien toimien lisäksi palkoista voitaisiin sopia vuodeksi eteenpäin. Samalla pitäisi sopia askelmerkit tulevaisuuden työmarkkinamallin kehittämiseksi.

Lue myös:

Hallitus taipui paikallisessa sopimisessa

Näin hallitus linjasi paikallisesta sopimisesta

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)