Verkkouutiset

”Sivistysvaltio tarvitsee ympäristöministeriön”

Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen vetoaa ympäristöministeriön puolesta. Hän ihmettelee, miksi maataloudella on kokonaan oma ministeriönsä, vaikka kyse on yhdestä elinkeinoalasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitusneuvotteluissa on kaavailtu, että kustannussäästöjen nimissä ministeriöitä vähennetään. On väläytelty, että osa ympäristöministeriön tehtävistä yhdistettäisiin maa- ja metsätalousministeriöön, josta tehdään uusi luonnonvaraministeriö. Toinen osa liitettäisiin liikenne- ja viestintäministeriöön, joka muutettaisiin rakennetun ympäristön ministeriöksi. Ministeriöitä käsitellään hallitusneuvotteluissa tänään.

– Ajatus ympäristöministeriön lakkauttamisesta ja siirtämisestä uuteen luonnonvaraministeriöön on kestämätön. Suuremmat edut saavutettaisiin sillä, että maa- ja metsätalousministeriö yhdistettäisiin työ- ja elinkeinoministeriöön. On erikoista, että yhdellä elinkeinoalalla on edelleen oma ministeriönsä, Räsänen ihmettelee tiedotteessaan.

– Maa- ja metsätalousasiat kuuluisivat luontevammin työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalaan, sillä se on yksi elinkeinoala muiden joukossa. Maatalousyhteiskunnan tarpeita varten luotu ministeriö ei ole enää tarpeellinen, emmekä tarvitse erillistä ministeriötä hoitamaan yhden agraaripuolueen edunvalvontaa, Räsänen toteaa.

Räsänen ehdottaa, että ympäristöministeriö säilytettäisiin omanaan, ja luonnonvaroihin liittyvät asiat, kuten metsästys ja kalastus, siirrettäisiin ympäristöministeriöön.

– Nykyisessä hallintomallissa, jossa metsästykseen ja kalastukseen liittyvät asiat ovat maa- ja metsätalousministeriön hallinnon alla, osa lajien monimuotoisuuteen ja ympäristön hyvinvointiin liittyvistä asioista on jäänyt erilaisten eturyhmien jalkoihin, kuten taannoinen kiista Itämeren lohen kalastuskiintiöistä on osoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)