Verkkouutiset

Sitra: Sote katsoo pitkälle tulevaisuuteen

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra uskoo sote-uudistuksen lisäävän kansalaisten tasavertaisuutta
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terveyspalvelujen järjestämisvastuun siirtäminen kunnista suuremmille erityisvastuualueille on Sitran mielestä hyvä ratkaisu sosiaali- ja terveyspalveluiden tasa-arvoisuuden näkökulmasta.

– Nyt esitetty ratkaisu katsoo pitkälle tulevaisuuteen ja mahdollistaa tasavertaiset palvelut kaikille suomalaisille. Vahva järjestäjä pystyy paremmin vastaamaan kehittyvän lääketieteen, lääkkeiden ja teknologian tuomiin hoitomahdollisuuksiin. Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden integroiminen ovat uudistuksen tärkeimpiä kulmakiviä kansantalouden näkökulmasta, arvioi Sitran johtaja Antti Kivelä.

Terveydenhuollon uudistamisen parissa pitkään työskennellyt Sitra pitää erityisen tärkeänä terveydenhuollon kansallisen rahoitusmallin rakentamista. Rahoitusmallissa pitää huomioida terveydenhuoltolain ja EU-direktiivin henki asiakkaan valinnanvapaudesta ja vapaasta liikkumisesta.

Sitra kertoo tiedotteessaan myös kannattavansa avointa keskustelua palvelujen tuottajakunnan monipuolistamisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)