Verkkouutiset

Elintarviketyöläiset: Ei mukaan millaiseen yhteiskuntasopimukseen tahansa

Suomen Elintarviketyöläisten Liiton puheenjohtajan mukaan ay-liikkeen ei pidä olla mukana millaisessa yhteiskuntasopimuksessa tahansa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Elintarviketyöläisten Liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntosen mielestä ay-liike ei voi olla mukana sellaisessa yhteiskuntasopimuksessa, jolla heikennetään työntekijöiden tai työttömien asemaa. Kuntosen mielestä työttömistä huolehtimisen pitää olla ammattiyhdistysliikkeen yksi päätehtävistä työehdoista ja palkoista sopimisen lisäksi.

– Ay-liikkeen ja koko suomalaisen yhteiskunnan kannattaa olla mukana sellaisessa yhteiskuntasopimuksessa, jossa työntekijöiden aseman heikentäminen estetään, työelämän kuormittavuus on sellaisella tasolla, että mahdollisimman monella on mahdollisuus päästä terveenä eläkkeelle ja työttömistä huolehditaan, Kuntonen sanoo tiedotteessaan.

Kuntonen korostaa, että työttömyys johtuu työpaikkojen puutteesta, ei liian hyvästä työttömyysturvasta tai työttömien työhaluttomuudesta. Hänellä on myös viesti keskustan puheenjohtaja Juha Sipilälle, jonka mukaan työpaikkojen lisäämiseksi olisi myös uskallettava luopua jostain.

– Kun puhutaan työllistämisen kynnyksen madaltamisesta, pitää muistaa, että työllistymistä tapahtuu uusien työpaikkojen syntymisen kautta. Työehtoja polkemalla tai työntekijöiden tilipussilla käymällä ei varmasti synny uutta työtä ja työpaikkoja. Eriarvoisuuden kasvu on omiaan estämään sitä paljon puhuttua tuottavuuden kasvua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)