Verkkouutiset

”Elinkeinoelämän niskaan ei saa kaataa lisää yrittäjyyttä ja työntekoa murentavia kustannuksia”

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen vaatii esteiden raivaamista yritysten kasvun ja investointien tieltä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Suomi ei nouse tästä suosta, mikäli emme saa talouteemme vauhtia. Tilanne on huolestuttava, sillä investointien määrä on romahtanut peräti vuoden 2005 tasolle”, Arto Satonen toteaa tiedotteessaan.

Satonen avasi perjantaina eduskuntavaalikampanjansa Tampereella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hänen mukaansa nyt tarvitaan jämeriä toimia, jotta talouden suunta muuttuu.

”Tarvitsemme ennakoitavia päätöksiä ja lupaprosessien vauhdittamista. Puolueiden pitää ehdottomasti sitoutua siihen, ettei elinkeinoelämän niskaan kaadeta enää uusia yrittäjyyttä ja työntekoa murentavia kustannuksia”, Satonen painottaa.

Satonen esittää lisäksi viranomaisille käsittelytakuun ottamista käyttöön ja valitusoikeuden rajoittamista toisten viranomaisten tekemiin päätöksiin yritysten lupamenettelyiden vauhdittamiseksi.

”Tuntuu maalaisjärjen vastaiselta, että vuosien mittaan lisätyllä sääntelyllä ja byrokratialla on asetettu lisää esteitä kasvun ja työpaikkojen tielle”, Satonen toteaa.

Hänen mielestään erityisesti lupamenettelyihin on saatava lisää potkua.

”Arvioiden mukaan byrokratian rattaissa odottaa investointeja lähes 3,5 miljardin euron edestä. Fiksumpi tapa hoitaa asioita vauhdittaa investointeja ja luo työtä.”

”Kyllä suomalainen yrittäjä kiittää fiksua virkamiestä, kunhan asiat hoidetaan järkevästi”, Satonen sanoo.

Hän penää kaikilta puolueilta sitoutumista poukkoilevien päätösten lopettamiseen.

”Talouspolitiikan merkittävät päätökset on tehtävä välittömästi vaalikauden alussa. Ennustettavuuden vahvistamiseksi yrittäjien on tiedettävä, mitä muutoksia toimintaympäristössä tapahtuu seuraavina vuosina. Linjakas tapa tehdä päätöksiä on paras keino edistää yritysten menestymistä ja uusia investointeja”, Satonen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)