Verkkouutiset

Tasa-arvon suuri ongelma: Suomessa on 150 000 alle 1 800 euroa kuussa ansaitsevaa naista

SAK:n tasa-arvovastaava Tapio Bergholmin mielestä naisten kohtuuttoman pienet palkat estävät sukupuolten tasa-arvon työelämässä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tapio Bergholmin mukaan Suomessa on noin 150 000 naista, jotka ansaitsevat alle 1 800 euroa kuussa. Yhtä huonolla palkalla työskenteleviä miehiä on noin sata tuhatta vähemmän.

– Eriarvoisuus vähenisi nostamalla kaikista matalimpia palkkoja. Tässä on työelämän tasa-arvon suuri ongelma, Bergholm sanoo.

Hän huomauttaa, että lisäksi monet naiset eivät saa tehdä niin paljon töitä kuin haluaisivat. Tällöin tulotkin jäävät pieniksi. Vastentahtoisesti osa-aikatyötä tehdään erityisesti naisvaltaisilla palvelu-, matkailu- ja ravintola-aloilla.

– Osa-aikatyöntekijöiden aseman parantamisella voitaisiin siis kaventaa myös sukupuolten välistä palkkakuilua. Bergholm katsoo.

Hän muistuttaa, että tasa-arvokeskustelussa ei pidä keskittyä vain hyvätuloisten naisten uran edistämiseen.

– Keskustelu jättää piiloon suuren joukon tavallista työtä tekeviä naisia, joiden palkka hädin tuskin riittää elämiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)