Verkkouutiset

SAK varoittaa syksyn liittokierroksen vaikeista lähtökohdista

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön mukaan Elinkeinoelämän Keskusliiton päätös irtisanoa keskusjärjestöjen väliset sopimukset heittää varjon kilpailukykysopimuksessa sovituille toimenpiteille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta varoittaa tiedotteessaan, että vaikeista lähtökohdista alkava liittokierros voi viedä pohjaa orastavalta kasvulta

– EK:n päätös irtisanoa keskusjärjestöjen väliset sopimukset heittää varjon myös kilpailukykysopimuksessa sovituille talouden toipumista edistäville toimenpiteille, kun vaikeista lähtökohdista syksyllä alkava liittokierros voi rapauttaa pohjaa orastavalta kasvulta, hän toteaa SAK:n tiedotteessa.

Eloranta pitää EK:n päätöstä rtisanoa keskusjärjestöjen väliset sopimukset huonosti harkittuna kilpailukykysopimuksen ollessa vielä voimassa.

– Kiky on ollut palkansaajille vaikea rasti. On rakennettu suurella vaivalla kattava työmarkkinasopimus ja luotu pohjaa tuleville liittoneuvotteluille. EK:n ratkaisu heikentää eittämättä työmarkkinailmapiiriä ja osapuolten välistä luottamusta, hän huomauttaa.

SAK arvioi palkansaaja- ja työnantajaliittojen välisten työehtosopimusneuvottelujen vaikeutuvan, kun niissä joudutaan sopimaan tähän asti keskusjärjestösopimuksissa sovittuja asioita. EK:n irtisanomat sopimukset koskevat muun muassa luottamusmiehen ja työsuojeluvaltuutetun asemaa sekä ay-jäsenmaksujen perintää.

Eloranta epäilee, että eri alojen käytäntöjä pyritään nyt eriyttämään. Hänen mukaansa keskusjärjestösopimusten tuoman suojan poistuessa kasvaa tarve palkansaajayhteistyölle ja koordinaatiolle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)