Verkkouutiset

Paula Risikko: Poliisien Facebook-ryhmän kirjoittelu selvitetään

Sisäministerin mukaan rasismille on nollatoleranssi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Olen sopinut poliisiylijohtajan kanssa, että poliisien Facebook-ryhmän kirjoittelu selvitetään. Rasismille on nollatoleranssi, sisäministeri Paula Risikko (kok.) tviittaa.

Long Play kertoi lauantaina julkaistussa jutussaan saaneensa runsaasti kuvakaappauksia poliisien salaisesta Facebook-ryhmästä.

Ryhmän keskustelua kuvataan paikoin avoimen rasistiseksi. Ryhmässä on myös muun muassa jaettu maahanmuuttoa käsitteleviä juttuja ja videoita ”tahoilta, jotka tunnetaan valheellisten juttujen levittämisestä ja propagandasta”.

Poliisihallitus kommentoi asiaa lauantaina tiedotteessaan. Poliisin mukaan Facebook-ryhmä ei ole poliisin viestintäkanava ja jokainen sivustolle kirjoittava vastaa henkilökohtaisesti omista julkaisuistaan.

”Poliisilla on rasismin suhteen nollatoleranssi ja nyt havaittuihin epäkohtiin puututaan”, tiedotteessa todetaan.

Poliisihallitus muistuttaa, että poliisilla on sananvapaus, mutta se on lain perusteella rajoitettua. Poliisilaki velvoittaa käyttäytymään myös vapaa-ajalla niin, että toiminta ei vaaranna luottamusta poliisiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)