Verkkouutiset

Keskustaehdokas keskiolutkohusta: ”Eihän tätä ole puolueen ohjelmasta poistettu”

THL:n ex-pääjohtaja Pekka Puska toivoo, että keskioluen laimentamista harkitaan ensi vaalikaudella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskusta ei kampanjoi näissä vaaleissa oluen laimentamisella ja keskioluen siirtämisellä Alkoon, mutta ainakin THL:n ex-pääjohtaja ja keskustan vaaliehdokas Pekka Puska toivoo, että asia nousee vakavaan harkintaan ensi vaalikaudella.

– Tämä olutasia on siinä mielessä keskeinen, että suunnilleen puolet suomalaisesta alkoholinkäytöstä tulee nykyään oluesta. Kyllä tätä pitää vakavasti miettiä, Puska sanoo.

Oliko se pettymys, että keskustan johto ei lähtenytkään tätä vaaleissa ajamaan?

– Olen Juha Sipilän kanssa ihan samaa mieltä siitä, että ei tätä väkisin voida tehdä. Riippuu siitä, minkälaista poliittista valmiutta ja kansalaiskeskustelua tästä asiasta tulee, Puska sanoo ja jatkaa:

– Eihän tätä ole puolueen ohjelmasta poistettu, kysymys on vain siitä, miten se nostetaan tässä vaalitaistelussa esille.

Olisiko se ollut hyvä nostaa mielestänne esille?

– Tämähän herättää niin kiivaita tunteita tämä alkoholi, että ymmärrän hyvin, että haluttiin rauhoittaa tätä vaalikeskustelua. Mutta kyllä minusta on tärkeää, että terveysasiat pidetään vahvasti esillä.

Eikö tässä kuitenkin ollut vaalitaktiikan makua?

– No, ehkä se on sitä, kun on tällainen kiivas asia, josta on hyvin erilaisia mielipiteitä. Onhan näitä muitakin, joissa ihmiset kiivailee ja joita ei pidetä niin vaalien alla esillä. Jokainen puolue taktikoi tietysti siinä mielessä, mitä näihin julkisteisiinkin tulee. Jokainen miettii, mikä vetoaa ihmisiin ja mistä ei tule haittaa. Sehän on tätä demokratiaa tämä vaalikamppailu. Kaikilla puolueilla on vaalitaktiikkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)