Suomi tuomitsee jyrkästi Pohjois-Korean ydinkokeen

Suomi kehottaa Pohjois-Koreaa noudattamaan täysimääräisesti kansainvälisiä velvoitteitaan.

  • LKS 20151218 - Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini eduskunnan syyskauden viimeisessä täysistunnossa Helsingissä 18. joulukuuta 2015. Eduskunta jää istunnon jälkeen joulutauolle. LEHTIKUVA Antti Aimo-Koivisto

    Timo Soini.

    ()

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) tuomitsee jyrkästi Pohjois-Korean ilmoituksen keskiviikkona 6. tammikuuta tekemästään vetypommikokeesta.

Ulkoministeriön tiedotteen mukaan Pohjois-Korean mahdollinen ydinkoe rikkoo jälleen vakavalla tavalla sen kansainvälisiä velvoitteita olla kehittämättä ja testaamatta ydinaseita, useita YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmia ja IAEA:n ydinvalvontasopimusta.

Suomi kehottaa Pohjois-Koreaa pidättäytymään lisätoimista, jotka vaarantavat Korean niemimaan vakautta ja turvallisuutta tai lisäävät alueen jännitteitä. Pohjois-Korean tulee noudattaa täysimääräisesti kansainvälisiä velvoitteitaan ja luopua ydinaseohjelmastaan.

Suomi kehottaa Pohjois-Koreaa sitoutumaan tiiviiseen yhteistyöhön kansainvälisen yhteisön kanssa, mukaan luettuna yhteistyö Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n kanssa sekä osallistuminen maan ydinaseriisuntaan tähtääviin kuusikantaneuvotteluihin.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.